FEESTCOMMISSIE EZAART

FEESTCOMMISSIE EZAART

FEESTCOMMISSIE EZAART

FEESTCOMMISSIE EZAART

Op een niet al te christelijk uur en mede geïnspireerd door meerdere trappisten van de abdij van Westmalle, besluit een groepje vrienden op 10 mei 1986 in de bruine kroeg ‘In den Spytighen Duvel’ om zo gewoon maar eens voor de fun een toneelstuk in Ezaart te brengen. Meer dan 25 jaar later gaat het nog steeds om de fun, maar is Ootello (Organisatie tot het Opvoeren van Toneelstukken in Ezaart en de Lach en Levenslust Onzer) uitgegroeid tot een gewaardeerde toneelvereniging.

De eerste jaren heeft de vereniging haar vaste stek bij Julia en Gerard in café ‘Onder de Linde’. Medio 2000 verhuist Ootello naar de, na meer dan 50 jaar wat in verval geraakte, zaal van Krol Cuils, die ze op eigen kracht ombouwt. Tien jaar later koopt Ootello het pand en wordt een tweede grondige renovatie doorgevoerd. Na 25 jaar hard werken en ijverig sparen, realiseert Ootello hiermee haar grote droom om haar publiek te mogen ontvangen in een eigen, knus en gezellig theaterzaaltje.


Ootello bracht over de jaren in zowat alle toneelgenres meer dan 40 toneelproducties op de planken. ‘Eén vloog over het koekoeksnest’ werd bekroond tot één van de vier beste amateurproducties in de provincie Antwerpen. Ook en vooral ‘Leve de jongens!’, een zelf-geschreven stuk, viel in Mol en Antwerpen ruim in de prijzen en, nog veel belangrijker, deze productie werd zomaar eventjes 37 keer opgevoerd!

Het allerbelangrijkste blijft echter de basisfilosofie van Ootello: ‘Vriendschap in kwaliteit, kwaliteit in vriendschap’. Voor de meer dan vijftig geëngageerde vrijwilligers van Ootello is en blijft het er dan ook vooral om te doen om het dorp enthousiast te blijven maken over wat met veel passie op de planken wordt gebracht om zo samen telkens weer een aanleiding te creëren om het goddelijk stichtersbier te laten vloeien