FEESTCOMMISSIE EZAART

FEESTCOMMISSIE EZAART

FEESTCOMMISSIE EZAART

FEESTCOMMISSIE EZAART

De geboorte van de Bosvlinders zou teruggaan tot voor de 2de wereldoorlog. De stichter zou naar verluid wijlen Suske Luyckx (schoenmaker) geweest zijn. Na de oorlog speelden ze op de voetbalvelden tussen de Gerststraat en het Hoogeind, nadien ook in de Eksterstraat.
Hun lokaal was bij Cent Berghmans. (Café Bloemenhof). Enkele vedetten uit die tijd: Peer Ooms, Fons Verachtert (de Heks) en Mon van Mares.
Na een hele periode zonder voetbal op de Hessie werd in 1976 aan de toog bij Mart (Vissershuis) de handen in mekaar geslagen om terug te starten. De eerste jaren lag het plein recht over Jef Cornelis (Nelles) en de spelers moesten zich wassen en omkleden bij Mart in de zaal.

Ze hadden toen een sterke ploeg met kleppers als De Rosse van Mie Tappel (Mil Brockx) Vic Raus, Ludo Verachtert enz.. In die periode bevorderden ze van 4de afdeling naar 1ste.
Gedurende enkele jaren is er toen ook een vrouwenploeg geweest. In 1980 kwam er een B ploeg bij met eerst een jaar vriendenvoetbal en nadien in competitie.
Bosvlinders spelen nu in de voetbalbond “Arbeidersvoetbal Kempen”. De terreinen liggen aan de Korenstraat waar de A op zaterdag speelt en de B op zondag.
Er zijn nu 65 actieve leden, begeleid door een bestuur van 9 personen. Wie meer wil weten over dit gezond clubje kan contact opnemen met:
Geens Robert 014/326153 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.